fredag 4 mars 2011

Tillägnat Julia och Lina!

Härom veckan var Lina och Julia här, det var deras första besök i Berlin och våra första besökare. Vi hann med en hel massa:
En lång promenad längs med Friedrichstrasse.
Tascheles hanns även med!
Besöket av Teufelsberg, en övergiven radaranläggning.
Det var en perfekt dag att ta sig in genom stängslet och även om det var en aning läskigt att gå in där. De övergivna byggnaderna var coola och berlinigt överklottrade med graffiti.
En fin promenad runt Domen och Nikolaiviertel i solnedgången.
Sedan kom Julia och vi började dagen med en tysk Brötchenfrukost, halv-tysken Elisabet var den enda som gillade Laugen-Brötchen medan vi andra höll oss till croissanter.
Vi gav oss iväg på marknad i Kreuzberg, med efterföljande supergod kebab!
Av en tillfällighet ramlade vi in på det stora Humana som ligger inte långt från oss, och zum Glück hade för dagen total utförsäljning av alla plagg som nu bara kostade 1,50 €! Vi kom inte därifrån förrän efter två timmar, alla glada med påsar i händerna.

På kvällen lagade vi mat och gick sedan till en jättemysig bar, immer gern, som ligger i närheten. Baren var verkligen mysig och hade livemusik och udda möbler och annat som mysade till det.

Dagen efter begav vi oss till VÄST! Oj! Och vad gör man i väst? Man shoppar. Vi tänkte att shoppingen skulle ske i historisk setting med Gedächtniskirche vakande över oss, men oturligt nog var hela kyrkan täckt av temporära väggar, och in i den gick inte att komma. Men vi åt kinamat på torget i solen och var ganska nöjda ändå.

Vid det här laget var vi sjukt törstiga och åkte till Hackescher Markt för stilla Linas Starbucks-behov. Citat: "Men var ligger det?! Är vi inte där än?!". Starbucks var dock fullt, och vi smög skamsna in på en bakgata och drack gott kaffe på en fin restaurang.

På kvällen firade Julias födelsedag i förskott, och drog till QBA och festade loss på kubansk mat. Gott! Därefter åkte vi till White Trash och dansade ett par timmar, innan vi gick hem och sov alldeles för lite, eftersom Julia åkte hem tidigt, tidigt morgonen därpå. Resten av dagen spenderades med något så oglamoröst som att städa upp lite i lägenheten, och chilla med Lina innan hon också åkte hem.

Det var väldigt fina besöksdagar!

2 kommentarer:

  1. Oj vad fint!! Jag blir så glad när jag läser om hur bra jag faktiskt hade det. :) men haha, jag minns inte att jag var så gnällig om Starbucks, det hade jag förträngt. Men det var jag ju...:P Tack så himla mycket för de dagarna, de var bäst!!

    SvaraRadera
  2. Så fint du fixade med bilderna!! :) /Medskribenten

    SvaraRadera